Az Alföldi anyakönyvek indexelése még folyamatban van, az újonnan indexelt egyházak adataival frissítjük az adatállományt. Jelenleg  Ambrózfalva, Nagybánhegyes, Kiskőrös, Nagylak egyházak indexelése van folyamatban.

Tótkomlós anykönyvei  (Slovenský Komlóš)

A mutató tartalmazza a Tótkomlósi EE feldolgozott keresztelési, házasságkötési és halálozási anyakönyveit 1746 óta. Ezt a mutatót kiegészítettük Tótkomlós állami anyakönyvi nyilvántartásából az 1895 és 1947 közötti időszakot érintő házassági nyilvántartásokkal. Kiegészítettük és feldolgotuk a következő evangélikus plébániák házasságkötési és halálozási feljegyzéseit 1947 óta: Horné Saliby, Dolné Saliby, Galanta és Mostová. (Ez egy lehetőség a Tótkomlós környéki régióhoz kötődő lakosok nyomon követésére.)

Pitvaros anykönyvei (Pitvaroš)

A mutató 1824 óta tartalmazza a Pitvarosi EE feldolgozott keresztelési, házassági és halálozási nyilvántartásait. Ezt a mutatót kiegészíti a Pitvaros állami anyakönyvi nyilvántartásából származó, 1895 és 1947 közötti időszakra vonatkozóan feldolgozott házassági nyilvántartás, valamint Senec, Sládkovičovo, Veľké Úľany és Trnava evangélikus egyházközségekben 1947 óta vezetett házasságkötési, halálozási adatok (ez további lehetőség a Pitvaros környéki régióhoz kötődő lakosok nyomon követésére.)

 Csanádalberti anykönyvei (Čanádalbert)

A mutató 1844 óta tartalmazza a Csanádalberti EE feldolgozott keresztelési, házassági és halálozási  nyilvántartásait. Ezt a mutatót kiegészítik a Csanádalberti állami anyakönyvi nyilvántartásból származó, 1895-1947 közötti időszakra vonatkozóan feldolgozott adatok. Továbbá a Diakovce evangélikus egyházközség 1947 óta vezetett házasságkötéseinek és halálozásainak feldolgozott adatai. (ez lehetőség a Csanádalberti  környéki régióhoz kötődő lakosok nyomon követésére.)

 

Temetők

A tárgymutató temetők feldolgozott sírjait tartalmazza. Ezt a mutatót kiegészítik a eddig feldolgozott temetők (Slovenský Komlóš, Ambrózka, Bánhedeš, Pitvatroš, Čanádalbert, valamint számos szlovákiai és határon túli temető) fényképezett síremlékeinek adatait tartalmazza, ahol alföldi szlovákok leszármazottai vannak eltemetve. 

 

 

  

Hasonló projektek

Pivnica anykönyvei
Az mutató cca 1790 óta tartalmazza a Pivnica feldolgozott nyilvántartásait.

A Magyarországi Evangélikus Egyház anyakönyvvezetője
A Magyarországi Evangélikus Egyház 2014-ben megkezdte anyakönyveinek digitális nyilvántartását. Ez a projekt jelenleg több mint 800 000 szkennelt oldalt kínál a magyarországi evangélikus egyházközségek anyakönyvéből.

A Szerbiai Evangélikus Egyház átvizsgált anyakönyvei
Szerbiában is az Evangélikus Egyház megkezdte anyakönyveinek központi digitalizálását. Jelenleg ez a projekt 8 egyházközségből kínál áttekinthető anyakönyveket.